Nazad | Home

 V NOVOGODIŠNJI JUDO TURNIR 2009

 

Za džudiste u Srpskom Krsturu nema zime | Galerija 

Džudo klub Zmaj iz Srpskog Krstura bio je u nedelju 20.decembra domaćin i organizator petog "Novogodišnjeg turnira". Bez obzira na sneg i slabu prohodnost puteva na turnir su došli gosti iz Subotice, Kikinde, Kanjiže i Novog Sada a u konkurenciji na tatamiju u fiskulturnoj sali Osnovne škole bili su i domaći takmičari mlađi poletarci i poletarci iz Srpskog Krstura.

Turnir je otvorio sekretar Džudo saveza Vojvodine Vlastimir Barna, pohvalivši najhrabrije što su uprkos lošem vremenu došli u Srpski Krstur, izrazivši nadu da će naredni turnir biti masovniji, kao što je to bilo prethodnih godina. Među prisutnima bio je i predsednik DŽS Vojvodine Svetislav Vukmirica. Sudile su savezne sudije Milan Aleksić, Vlastimir Barna i Asim Rekić iz Novog Sada, Dragoslav Kenjalo iz Kikinde i Karolj Vadas iz Kanjiže.

Najuspešniji na turniru nagrađeni su medaljama, a u trpezariji škole za učesnike i goste priređen je zajendički ručak.

Osvajači zlatnih medalja po kategorijama su:

 MLAĐE POLETARKE - 25 kg Nevena Milić (Partizan, Kikinda), 31 kg: Dragana Vidović (Klisa, Novi Sad).

POLETARKE - 34 kg: Vedrana Šurlan (Klisa).

MLAĐI POLETARCI - 20 kg: Veselin Petrović (Zmaj, S. Krstur), 25 kg: Stefan Jović (Vojvodina, Novi Sad), 28 kg: Mihajlo Gavranić (Klisa), 34 kg: Srđan Jovičić (Spartak, Subotica), +38 kg: Filip Ilanković (Spartak).

POLETARCI - 25 kg: Dejan Grujić (Partizan), 28 kg: Nemanja Milić (Partizan), 31 kg: Partizan), 34 kg: Luka Franović (Spartak), 38 kg: Žarko Ilić (Zmaj), 46 Branislav Blažić (Zmaj), +50 kg: Nemanja Milovanović (Spartak).

Tekst i fotografije: M. Mitrović  

 

  © 2009 www.krstur.com