Omladina | Naslovna

Omladina - MOTO SUSRET 2008
1. MOTO SUSRET U SRPSKOM KRSTURU - Galerija 1 | 2 | 3 | 4 | 5

  Drugog avgusta 2008. godine, na Svetog Iliju, održano je jednodnevno druženje ljubitelja motorcikala (koje se produžilo u trodnevno, počev od petka 01. avgusta pa sve do nedelje 03.).

  U arhaičnom okruženju dudove šume, nekada uobičajenog ukrasa carskih drumova, danas već skoro iščezlog drveta, vrteli su se prasići, jaganjci i kuvao pasulj sa kobasicama i suvim mesom u ogromnom bograču, sve ne bi li nahranili pristigle bajkere iz raznih delova naše Vojvodine. Vatra je gorela do kasno u noć, ajmo reći do pred zoru, i obasjavala lica motoraša ozarena, što od ljubavi prema svojim prijateljima, zaljubljenicima u savremene čelične konje na dva točka, što od ne baš tako hladnog piva i rakije, a bogami i Coca-cole, koja je iznenada nestala, što je pretilo da ugrozi tako lepo druženje.    

  Počev od petka 01. avgusta, kada je ustvari druženje bilo najuzavrelije, strasti su se polako smirivale do nedelje pred ručak kada su se svi razišli svojim kućama. U petak smo bili svedoci raznih potvrda naučnih činjenica. Izvesni primerci ljudske vrste dokazali su da smo svi mi nepobitno potomci čovekolikih majmuna, a možda smo to još uvek. Pentranje po drveću bilo je mačiji kašalj za nas, potomke. Sve u svemu bilo je veselo sve do zore, da bi u subotu počeo i zvanični skup sa 40-ak pristiglih motora. Druženje je bilo lepo, pilo se pivo, muzika je treštala, pilo se pivo, pričalo se, pilo se pivo, itd.

  Sve ovo je realizovano zahvaljujući šačici pravih entuzijasta i zaljubljenika u motore i pivo. Glavni organizator, Jegdić Miloš - Miša Purka, uspeo je sve da izorganizuje do perfekcije i za to mu svi skidaju kapu. Bili su tu i drugi organizatori koji su se trudili da sve bude u najboljem redu, a to su:

  Šecerov Milan – Bacaš,  Husak Edvard – Miša Baja,  Đorđe Udovički,  Sava Zivković – Vođan, 
Čobanov Milorad,  Robika iz Crne Bare,  Raja iz Bečeja,  Milica i Dara ( Slike ),  Jegdić Branko – Kurca,
Mile Curčić – Ćure,  Aleksandar Sujić – Puržan,  Dražan Pantelijn – Drakula,  Jakša iz Ostojićeva,
Marko Bandin – Tajko,  Šećerov Sredoje - Vuna,  Ivan Udovički,  Dule - Šutan,  Aca - Mrša,  Đorđe Kijac,  Sava Jegdić - Purka,  Bogdanov Vasa ( majstor čuvenog bajkerskog pasulja )  i medecinsko osblje – Francuski Slađa i Kovačević Kosana

  Na kraju ostaje predlog da se Krsturski Moto Klub, ako ikada bude osnovan, nazove Jahači Svetog Ilije, u skladu sa datumom kada je održano prvo moto druženje u Srpskom Krsturu.

Milan Šećerov - Bacaš

  © 2008 www.krstur.com