Kud Milan Ajvaz | Naslovna

 ODRŽAN IX. FESTIVAL FOLKLORA

  Galerija

U organizaciji KUD-a “Milan Ajvaz” Srpski Krstur, 26.juna je održan IX.Festival folklora u kojem je u programskom delu učestvovalo 12 folklornih ansambala i to: KUD “Izvor” Nakovo, KUD “Aleksandrovo” Subotica, SAKUD “Sveti Sava” Kanjiža, KUD “Vreteno” Srbobran, KUD “Banat” i KUD”Tisađenđe” iz Novog Kneževca, KUD “Vuk Karadžić” Sanad, KUD “Sveti Sava” Čoka, KUD”Mokrin” iz Mokrina, KUD “Tihomir Ostojić” iz Ostojićeva, KUD “Aleksandrovo” iz Aleksandrova (opština Nova Crnja) kao I domaćini KUD “Milan Ajvaz” iz Srpskog Krstura koji su premijerno odigrali “Igre iz Vranjskog polja” u koreografiji Igora Bilića iz Kikinde. Festival su otvorile mažuretkinje grupe “Step Up” iz Kanjiže i deca zabavišta “Maslačak” iz Srpskog Krstura.

Sa oko 350 učesnika, festival je jedan od vodećih što se tiče masovnosti, tj. broja gostiju I učesnika a je protekao uz prisustvo mnogobrojne publike koja je svaku od 19 tačaka propratila gromoglasnim aplauzom, zapravo,sala Doma kulture je bila pretesna da primi sve koji su želeli da pogledaju program. Festival je otvorio Predsednik opštine Novi Kneževac Dragan Babić a sve goste pozdravio Predsednik Mesne zajednice Srpski krstur Aleksandar Miladinov.

Ružno vreme je pokvarilo planirani defile koji je trebao biti održan  pre zvaničnog programskog dela festivala, ali je zato druženje uz muziku u zgradi Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” Srpski Krstur, posle programa, bilo za pamćenje I do duboko u noć.

Sve učesnike je, na priređenoj večeri za rukovodioce folklornih grupa I goste, koja je održana u fiskulturnoj Sali škole, pozdravila Predsednica KUD-a “Milan Ajvaz” Željka Jančić, zahvalila im se na prisustvu I podelila zahvalnice I prigodne plakete sa amblemom društva-domaćina i festivala. Pored folklrnih grupa I učesnika, zahvalnice su, za doprinos u organizaciji festivala I samom društvu domaćina,  dobili : opština Novi Kneževac, Mesna zajednica Srpski Krstur, Osnovna škola “J.J.Zmaj” Novi Kneževac, Opštinska organizacija Crvenog krsta, Perica Čovanov iz Ostojićeva, Raša Šargić iz Sanada – kao članovi orkestra našeg društva, kao i JP “CINK” odnosno “Novokneževacke novine” za medijsko pokrivanje svih dosadašnjih festivala, pa I ovog.

Komentari gostiju su da je I ovaj IX Festival organizovan besprekorno , i da će nam doći i narednih godina.

Popov Luka | Jun 2010
 

 UČESNICI IX. FESTIVALA FOLKLORA: 

 

1.   DECA ZABAVIŠTA „MASLAČAK“ SRPSKI KRSTUR

2.   MAŽURETKINJE GRUPE „STEP-AP“ KANJIŽA

3.   KUD „MILAN AJVAZ“ SRPSKI KRSTUR

4.   KUD „ALEKSANDROVO“ SUBOTICA

5.   KUD „VUK KARADŽIĆ“ SANAD

6.   SAKUD „SVETI SAVA“ KANJIŽA

7.   KUD „TIHOMIR OSTOJIĆ“ OSTOJIĆEVO

8.   KUD „BANAT“ NOVI KNEŽEVAC

9.   KUD „MOKRIN“ MOKRIN

10.  KPD „BRATSTVO“ MARTONOŠ

11.  KUD „VUK KARADŽIĆ“ TEMERIN

12.  KUD „TISAĐENĐE“ NOVI KNEŽEVAC

13.  KUD  „VRETENO“ SRBOBRAN

14.  KUD „IZVOR“ NAKOVO

15.  KUD  „SVETI SAVA“ ČOKA

16.  KUD „ALEKSANDRVO“ ALEKSANDROVO

 

  © 2010 www.krstur.com