Naslovna

 Ovde će te naći puno članaka o Krsturu i iz okoline

1966 - Bečki Valcer u Srpskom Krsturu - juna 1966.god. Svadbena svečanost je počela kod Horgoša. Kada je 28 svatova iz Beča prešlo granicu, sačekao ih je mladoženjin izaslanik sa okićenom buklijom puna vina, i ponudio Bečlije pogačom i sirom
 
1978 - Skoro pola veka na istom mestu - Krenuli smo ovim tragom i stigli u frizersku radnju Ise Bandina, Trg Mraksa i Engelsa 1, u Beogradu. Zašto baš tu, šta je u njoj interesantno i nobično'Na prvi pogled frizernica kao svaka druga. Napred muški, pozadi ženski salon. No, ipak je po nečem interesantnija od drugih u našem gradu.
 
1998 - Čuvaju izvorni folklor. U šest grupa KUD-a MILAN AJVAZ uključeno oko 150 i mladih i starijh.  Okosnica kulturnog života u Srpskom Krsturu jeste KUD MILAN AJVAZ, koji deceniju i po nosi ime istaknutog dramskog glumca rodom iz ovog mesta.
 
2000 - Zečevi ko šaše - Na severu Banata, nedaleko od mađarske granice nalazi se jedno od najbogatijih lovišta u nšoj zemlji, lovačko udruženje SRNDAĆ iz Novog Kneževca. Lovci u Srpskom Krsturu love u okviru navedenog udruženja, s tim üto ce njihovo društvo zove ZEC.
 
2002 - Mlekom hrane svinje - Pune su nam uši priča o brizi države o seljaku, agraru i stočarstvu. Stanje u Srpskom Krsturu je jezivo.
 
2003 - U SRPSKOM KRSTURU SKROMNO OD SAMODOPRINOSA - Tabla i kreda, jedina učila. Za školu u planu jedan kompjuter, a nešto novca će se uložiti i u pravoslavnu crkvu,
ambulantu i autobusko stajalište.
 
2004 - Izbeglice neće da se sele - I dok već godinama od 68 stanova u izbegličkom naselju šest zvrji prazno, Komesarijat za izbeglice Srbije dosadašnjim korisnicima izdao više rešenja o iseljenju
 
2005 - VELIKANI SE „GURAJU” U ISTOM SOKAKU SRPSKOG KRSTURA - Nema dobre kafane bez beogradskih konobarica
 
2006 - Svečano u Srpskom Krsturu - Meštani Srpskog Krstura u novokneževačkoj opštini proslavili su Đurđic, hramovnu slavu Srpske pravoslavne crkve svetog Georgija velikomučenika. Domaćini proslave bili su Srpska pravoslavna crkvena opština i Mesna zajednica Srpski Krstur.
 
2007 - Uz potisku i banatska pruga - Akcija na revitalizaciji železničkog saobraćaja u vojvođanskim opštinama nastavlja su u Severno-banatskom okrugu za opštine Kikinda, Čoka, Novi Kneževac, Kanjiža, Senta i Ada. U opštini Senta za ponedeljak, 19. februara zakazan je sastanak kome će prisustvovati i predstavnici velikih privrednih organizacija koje su iskazale interes za revitalizacijom pruga u tom regionu, među kojima su Metalsko-sirćetni kombinat iz Kikinde, Potisje iz Kanjiže i Šećerana iz Sente. Svi bi želeli da prevoz robe organizuju železnicom.
 
2008 -  SOMIJADA - Severnobanatsko mesto Srpski Krstur nije na samoj obali Tise, ali je ovdašnjim pecarošima prirasla za srce, pa na izmaku leta poslednjih godina priređuju "Somijadu". Za razliku od prethodnih godina kada je pecanje somova sa obale bilo na reci, a krčkanje riblje čorbe u dvorištu škole, kompletan program treće "Somijade" upriličen je u omiljenom kutku prirode u kampu kraj Tise.
 
2009
 
2010
 
2011
 
2012
 
2013
 
2014
 

 © 2005 www.krstur.com