USR Sveti Sava | Home

Udruženje Sportskih Ribolovaca SVETI SAVA

 

Somijada 2007

  Udruženje sportskih ribolovaca ''Sveti Sava'' iz Srpskog Krstura je organizovalo Somijadu, 25.avgusta 2007. god. kao završnu manifestaciju ''Leta u Srpskom Krsturu''.

  Kao i prošle godine, tako i ove, somijada je počela takmičenjem u pecanju somova na obali reke Tise. Okupljanje je počelo u sedam sati ujutru, na splavu udruženja, gde su se vršile prijave ekipa i poslednje pripreme za dalje takmičenje.

  Ukupno je prijavljeno 19 ekipa a svaka ekipa je imala po dva člana. Pecaroši su izvukli brojeve na kojima su bile napisane lokacije za pecanje. Takmičenje je trajalo do 12 časova.

 Nakon završetka pecanja, započeto je merenje uhvaćene ribe i naravno proglašenje pobednika. Prvo mesto je zauzeo Mazinjanin Stevan, sa ulovom od oko 3 kg. Nakon vraćanja ulova nazad u reku, takmičari su imali organizovan rucak i kasnije provod uz muziku, koji je potrajao...

Naravno,Somijada se nije tada završila. U 18 časova u dvorištu osnovne skole je održano takmičenje u kuvanju kotlića. Deset ekipa se borilo za prvo, drugo i treće mesto.

U medjuvremenu ostali okupljeni su se provodili uz živu muziku.
Oko deset časova je došlo do proglašenja pobednika i podeljene su nagrade za tri najbolja kotlica i naravno, osvojena tri prva mesta za pecanje somova.

 Za prva tri mesta u pecanju, uručene su novčane nagrade u iznosu od 5, 3, 2 hiljade dinara, kao i mašinice za pecanje marke ''JAXON'' diplome, pecaljke, kačketi, majice...

  Nagrade za kuvanje čorbe su dobili Marko Sujić i Jovan Milanović iz Bačke Palanke. Oni su osvojili prva tri mesta a nagrade su bile kotlići sa nogarima, kao i novčane nagrade od 5,3 i 2 hiljade dinara, zatim diplome, majice, kačketi...

Nakon dodele nagrada SVI prisutni su mogli uživati u ribljoj corbi. Druženje se nastavilo i do kasnih casova, uz piće, muziku i dobro raspoloženje.

A članovi udruženja su obećali da će se ova manifestacija održati i naredne godine, biće još bolja, a nama ostaje da im verujemo na reč.

Krstin Ksenija

                                       KLIKNITE NA SLIKE

         

 © 2005 www.krstur.com created by Veca & Miško