USR Sveti Sava | Naslovna

Udruženje Sportskih Ribolovaca SVETI SAVA

 
Somijada 2008 - Galerija 1 | Galerija 2

Za razliku od zadnje dve godine, kada se Somijada održavala u školskom dvorištu OŠ. “J.J.Zmaj”, za ovu godinu su se organizatori potrudili, pa se ona održala u kampu udruženja “USR Sv.Sava”. Ova promena je prihvaćena veoma lepo, tako da se Somijada održala 6.septembra.

Kao što je bilo predviđeno, pecanje soma sa obale je počelo u 7 časova. Prijavilo se 18 ekipa, koje su imale pravo da odaberu da li će pecati sa obale ili iz čamca. Svo vreme takmičenje (do 14h) je nadgledao Ubori Šandor, kontrolor iz Novog Kneževca i ovog puta mu se zahvaljujemo jer je pazio da sve bude regularno.

U kampu se uveliko kuvao pasulj za ručak, kada su takmičari završili i spremili svoje ulove za merenje. Veoma nam je drago što su prvo i drugo mesto osvojili naši sugrađani “Braća Radikali” I Dušan Secerov - Tula,
dok je treće mesto osvojio Jovica Trifunović. Nagrade su bile štapovi i masinice marke Jaxon, koji je inače bio i jedan od sponzora Somijade (zahvaljujemo se gospodinu Naseru Nimaniju iz Subotice).

Oko 15 časova, počelo je okupljanje takmičara za kuvanje riblje čorbe. Odziv takmičara je bio iznenadjujući,
pa je od 26 ekipa čak 7 bilo iz našeg sela, Đale i N. Kneževaca, iako u ovom takmičenju nismo osvojili nagrade,
svi su uživali u dobrom ukusu riblje čorbe, društvu i prirodi, pa moramo napomenuti da je bilo preko 250 ljudi, takmičara, posetilaca i gostiju..
Druženje se nastavilo do kasnih sati. Kritika nije bilo a pohvale pljušte na sve strane. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim sponzorima, takmičarima, posetiocima i svima koji su doprineli ostvarenju Somijade i unapred ih pozivamo na sledeću Somijadu 2009.godine.

Ksenija Krstin
 
   

Generalni sponzor:

Golden Master Subotica

Prijatelji manifestacije:

Adam Šped System subotica
Čelik Union Subotica
Dašped Subotica
Eurogas Subotica
Koral Šped Subotica
Lizardšped Subotica
Metropolitšped Subotica
MT Šped Subotica
Printex Subotica
Prologis Subotica
Skala Green Subotica
Tas Šped Subotica
Zoom Impex Subotica
Željatrans Subotica

 

 

 

   

 © www.krstur.com