USR 158 |  Naslovna

 USR 158 - Zlatni Kotlić 2011

 

ЗЛАТНИ КОТЛИЋ 2011  | Галерија  

            Овогодишњи програм манифестације Лето у Српском Крстуру 2011 завршило се у суботу 27. августа. Дан раније, у петак 26. августа у дворишту школе одржале су се, сад већ традиционалне, игре без граница.

            У поменуту суботу, 27. августа, Удружење спортских риболоваца Тиса 158 из Српског Крстура организовало је друго по реду такмичење у кувању рибље чорбе Златни котлић. Место сусрета је било двориште Месне заједнице, у улици Светог Саве број 7. Котизација за такмичење је била 1.000 динара, а организатори су обезбедили рибу, дрво и зачине.

            Учествовало је 16 такмичара, највише из Крстура наравно, али било је екипа и из Кнежевца, Ђале, Суботице, Риђице и Накова. Уз кување, дружење и обавезно тражење тајног зачина који ће обезбедити једно од прва три места, учесници и посетиоци су провели веома пријатан дан. Дуго након проглашења победника, чија имена нећемо помињати (јер су сви учесници ове манифестације у свтари победници), су учесници и посетиоци испробавали чорбе и откривали кулинарске тајне.

Дружење је трајало до касних вечерњих сати, а организатори су нас испратили обећањем да ће ова манифестација прећи у традиционалну и да нас очекују и следеће године.


Станишић Славиша
| Септембар 2011

 

 

  www.krstur.com